Leave Your Message
Le Evolution of Flagpole Manufacturing: O se Au'ili'iliga Maua'i, Fa'amaumauga Fa'amaumauga i Tulaga Fa'apitoa ole FRP (Fiber Reinforced Polymer) Materials.

Tala Fou

Tala Fou Categories
Tala Fou Fa'apitoa

Le Evolution of Flagpole Manufacturing: O se Au'ili'iliga Maua'i, Fa'amaumauga Fa'amaumauga i Tulaga Fa'apitoa ole FRP (Fiber Reinforced Polymer) Materials.

2023-12-11 10:53:18
O le ie o tatou sosaiete e masani ona faatusaina i fu'a tatou te sisiina - o faailoga o le lotogatasi, faasinomaga, ma le faamaualuga. I le avea ai ma tagavai e matuā tāua, o pou o loo lagolagoina nei fuʻa e tatau ona iloilo totoʻa i lo latou fausiaina. I le aluga o tausaga, o le gaosiga o pole fu'a na fa'atatau i se fa'asologa fa'asolosolo, mai tootoo laupapa i u'amea. I aso nei, o le avant-garde i lenei vaega o le FRP (Fiber Reinforced Polymer) mea, lea e maua ai se faʻafefiloi malosi o le malosi, tumau, ma le fetuutuunai. Fa'atatau i fa'amaumauga fa'apitoa, matou te ofoina atu se su'esu'ega atoatoa pe aisea ua vave ai ona avea le FRP ma tulaga auro i le fausiaina o pole fu'a.
fiber Fa'amalosia Polymerzbh
654ef54jpl
6544614t2w
010203

1. Fa'ata'ita'iga o le mamafa ma le Malosi:
– Malosi-i-Mamafa Fuafuaga.
- O le FRP o loʻo faʻaalia se fua faʻatatau o le malosi i le mamafa e tusa ma le 20 taimi sili atu nai lo le sila, o se mea masani e fiafia i ai. I se faʻatusatusaga, o le alumini, o se isi filifiliga lauiloa, o loʻo i ai se fua faatatau e faʻafefe i le va o le 7-10 taimi o le sila. O lo'o manino le fa'aaliga: O le FRP e maua ai le malosi tele ma se vaega o le mamafa, fa'afaigofieina felauaiga ma sili atu tau fa'apipi'i faiga.

2. Maufetuuna'i i Elemene a'afia:
- E ala i le su'ega o puao masima (ASTM B117), matou te maua ai ni fa'amatalaga i le fa'a'a'a'a.
– O le uamea, e ui ina malosi, e amata ona ele ile 96 itula.
- Alumini, e ui ina sili atu, e amata ona faʻaalia le pitting pe a ma le 200 itula.
- O le mea e mataʻina ai, o le FRP e tu le faʻavaivai, e leai ni faʻailoga o le faʻaleagaina e tusa lava pe maeʻa se 1,000 itula mataʻina. O lenei tete'e malosi e fa'aliliuina i se fa'alautelega umi o le ola mo pole fu'a FRP, aemaise lava i si'osi'omaga e tumu i mea fa'ama'i.

3. Pi'o ae Le'o Gaga - O le Su'ega o le Savili:
– O pou fu'a e tatau ona tatalia le ita o le natura, aemaise lava matagi malolosi.
– Ua fa'ata'ita'iina pou u'amea ina ia tumau i le savili e 90 maila ile itula.
– O pou alumini, a'o lelei teisi, fa'apipi'i ile 100 mph.
- O le FRP, i le isi itu, e faʻaalia le mataʻina o le elasticity, ave matagi e oʻo atu i le 120 mph e aunoa ma le pa. O lenei fetuutuuna'iga e mautinoa ai e le gata i le umi o le pou fu'a ae faapea foi le saogalemu, aemaise lava i taimi leaga o le tau.

4. Insulation – A Silent Guardian:
– O mea fa'a'ese'ese a le FRP e tu'u fa'atasi ai ma u'amea.
– I le tulaga o le fe'avea'i vevela, fua FRP i le 0.8 W/m·K, e matua maualalo ifo nai lo le alumini 205 W/m·K po'o le sila 43 W/m·K. O lona uiga o le FRP e tumau pea le malulu e tusa lava pe i lalo o tulaga vevela.
– Eletise, FRP e matua le-conductive, o se avanoa taua i luga o le alumini (37.7 x 10^6 S/m) ma le uamea (6.99 x 10^6 S/m), aemaise lava i taimi o faititili po o fesootaiga le iloa ma uaea eletise.

5. Fa'atumauina Talosaga Matagofie:
– O le fa'atumauina o lanu e taua tele mo le fa'atumauina o le va'aiga o le pou fu'a.
– O su'ega a le ASTM D2244 ua fa'ailoa mai ai e ui ina amata mata'ina ona mou atu pou u'amea i totonu o le 2 tausaga, e fa'atumauina pea e le FRP le sili atu i le 90% o lona lanu viia tusa lava pe a uma le afa sefulu tausaga. O le lanu tu'ufa'atasi i le FRP e fa'amautinoaina se foliga faifai pea, fa'afefete'e, fa'ate'aina galuega toe vali soo.

6. Tulaga Tau Tamaoaiga Tumau:
- I luga atu o le sefulu tausaga, o le tau o le tausiga o pou u'amea e tusa ma le 15% o latou tau muamua, e mafua ona o le valiina ma togafitiga ele. O pou alumini, e ui ina sili atu le lelei, ae o loʻo faʻatonuina pea le 10% o le tau muamua ona o togafitiga mo pitting ma oxidation.
- I se faʻatusatusaga, o pou FRP e manaʻomia se tau faʻaleleia, itiiti ifo i le 2% o le tau muamua. Pe a fa'atatauina tau i le silia ma le sefulu tausaga pe sili atu, e fa'amanino lelei le lelei o le tamaoaiga o le FRP.

7. Ose Filifiliga Fa'alesiosiomaga:
– O pou fu'a a le FRP o lo'o fa'amamafaina ai se tautinoga i le fa'aauau.
- Pe a faʻatusatusa i le gaosiga o uʻamea, o le gaosiga o le FRP e faʻaitiitia ai le 15% CO2. O le gaosiga o le alumini, e masani ona faitioina ona o lona aafiaga o le siosiomaga, e toeitiiti faaluaina le CO2 pe a faatusatusa i le uamea. O le mea lea, o le FRP o se filifiliga lanu meamata, e le gata i le gaosiga ma lona umi, lea e faʻaitiitia ai otaota faʻaosoina.

I le aotelega:
O pou o le fu'a, e ui ina masani ona le amana'ia, o leoleo le leoa o loo tauaveina a tatou faailoga o le lotogatasi ma le faamaualuga. A'o tatou va'ava'ai atu i mea e tu'ufa'atasia ai le malosi, tumau, fa'alelei, ma le malamalama o le si'osi'omaga, ua tula'i mai le FRP e avea ma ta'imua, o se fa'ailoga mo le gaosiga o pole fu'a fa'aonaponei. O lenei au'ili'iliga e fa'atatau i fa'amaumauga o lo'o fa'ailoa manino mai ai le anoanoa'i o mea lelei ua ofoina mai e le FRP, ma avea ai ma filifiliga sili mo pou fu'a o aso nei ma a taeao.