Leave Your Message
Fa'aogaina o le Malosi o le Savili: Ose Su'esu'ega Fa'amaumauga a le FRP (Fiber Reinforced Polymer) ile Wind Turbine Blade Manufacturing.

Tala Fou

Tala Fou Categories
Tala Fou Fa'apitoa

Fa'aogaina o le Malosi o le Savili: Ose Su'esu'ega Fa'amatalaga a le FRP (Fiber Reinforced Polymer) ile Wind Turbine Blade Manufacturing.

2023-12-11

Fa'amatalaga:

I le sailiga mo le malosi gafataulimaina, ua maualuga le maualuga o uila afi. A'o aga'i i luma le alamanuia, o le filifiliga o mea mo lau turbine e taua tele i le lelei ma le umi o le ola. O lenei tusiga, faʻavae i faʻamaoniga faʻamaonia, o loʻo faʻaalia ai le tele o tulaga lelei o le FRP (Fiber Reinforced Polymer) i le fausiaina o lau uila afi, ma vaseina lona maualuga nai lo mea masani.


1. Ose Fouvalega i le Malosi ma le Tumau:

Malosi i le mamafa:

FRP: E 20 taimi sili atu nai lo le sila.

Alumini: Na'o le 7-10 taimi o le sila, e fa'atatau i le u'amea fa'apitoa.

Talu ai e tatau ona malosi lau uila afi ma mama e fa'amalieina ai le aerodynamics ma le lagolago fa'avae, o le fua fa'atatau o le malosi ma le mamafa o le FRP o lo'o tula'i mai ose tulaga muamua.


2. Fa'asagatau i Fa'afitauli Fa'alesiosiomaga: A'a ma le Tau:

Sailiga mai le su'ega puao masima (ASTM B117):

O le u'amea, e ui ina umi, ae fa'aalia fa'ailoga elea pe a mae'a na'o le 96 itula.

Aluminum poto masani pitting post 200 itula.

FRP e tumau mausali, e aunoa ma se faʻaleagaina e oʻo lava ile 1,000 itula.

I totonu o si'osi'omaga vevesi o lo'o fa'agaioia ai uila afi, o le fa'ato'a le mafaatusalia a le FRP i le pala e fa'amautinoa ai le fa'aumi o le ola o lau lau, fa'aitiitia ai le tausiga ma le toe sui.


3. Le Fa'avaivai i le vaivai:

Su'ega vaivai i meafaitino i lalo o le mamafa o le taamilosaga:

O le FRP e sili atu nai lo metala, faʻaalia ai se olaga vaivai sili atu. O lenei maufetu e taua tele mo lau uila afi, lea e o'o i le anoanoa'i o fa'alavelave fa'alavelave i le taimi atoa o le fa'agaioiga.


4. Aerodynamic lelei ma fetuutuunai:

O le natura malleable o le FRP e mafai ai ona saʻo lelei i le gaosiga o faʻamatalaga mataʻutia o le aerodynamically. O lenei sa'o e a'afia sa'o ai le malosi e pu'eina ai le malosi, e o'o atu ai i turbine e fa'aogaina atili ai le malosi ole matagi mo mita ta'itasi ole umi ole lau.


5. A'afiaga tau Tamaoaiga i luga ole Fa'aaogāga Fa'atele:

10-tausaga le tausiga ma toe sui tau:

La'au u'amea ma le alumini: E tusa ma le 12-15% o tau muamua, mafaufau i togafitiga, toe fa'aleleia, ma sui.

FRP lau: Na'o le 3-4% o tau muamua.

E tusa ai ma le tumau o le FRP, maufetuuna'i i fa'alavelave tau le siosiomaga, ma le itiiti o le tausiga o mana'oga, o lona tau atoa o le umiaina e matua maualalo lava i le taimi umi.


6. Gaosimea ma le Si'osi'omaga o le Siosiomaga:

CO2Emisi i le taimi o Gaosiga:

O le gaosiga o le FRP e tu'uina atu le 15% fa'aitiitia CO2nai lo le sila ma matua itiiti ifo nai lo alumini.

E le gata i lea, o le fa'aumiumi o le ola ma le fa'aitiitia o le toe sui o lau FRP o lona uiga o le fa'aitiitia o otaota ma fa'aitiitia le a'afiaga o le si'osi'omaga i le taamilosaga o le ola o le turbine.


7. Fa'afouga i le Fuafuaga o Lau:

O le fetuutuuna'i a le FRP e fa'afaigofie ai le tu'ufa'atasia o masini ma mata'itū sa'o i totonu o le fausaga o lau, e mafai ai ona mata'ituina fa'atinoga ma fa'agaioiga fa'aleleia.


Fa'ai'uga:

A'o si'itia taumafaiga a le lalolagi i vaifofo o le malosi gafataulimaina, o mea e filifilia i le fausiaina o uila afi e sili ona taua. E ala i se su'esu'ega e fa'atatau i fa'amaumauga, ua fa'ailoa manino mai ai le lelei o le FRP i le gaosiga o lau uila afi. Faatasi ai ma lona faʻafefiloi o le malosi, fetuutuunai, tumau, ma le iloiloga o le siosiomaga, FRP ua seti e pulea le lumanaʻi o atinaʻe malosi o le matagi, faʻamalosia le alamanuia agai atu i tulaga fou o le lelei ma le faʻaauau.